Tjenesten heter "Varsling24", og leveres av Fram Web AS. 

Systemet vil bli brukt i stituasjoner i forbindelse med vannstenging, vegstenging, evakuering og andre forhold som krever rask informasjon.

Oppslag i 1881

Varslingssystemet er integrert med et kartsystem som gjør at kommunen raskt kan varsle alle som bor i et geografisk område. Systemet gjør oppslag i nummeropplysningen 1881 og i tillegg i kommunens eiendomsregister (matrikkel).

Ved en befolkningsvarsling går det ut SMS til mobiltelefoner og talemelding til fasttelefoner. Dersom en større hendelse skulle inntreffe i kommunen, kan man varsle alle innbyggerne.

Fra 8. juni 2015 utvides tjenesten med bruk av folkeregisteroppslag og katalogoppslag i offentlig sektors "kontaktregister" hos Altinn, med alternativt 1881-oppslag.

 • Privatpersoners jobbtelefon varsles. I Altinn oppgir hver enkelt sin mest brukte telefon, det øker telefonkatalogens relevans.
 • Økt kapasitet på utsendelse. Inntil 140 000 sms/time, de aller fleste kommuner og byer varsles i løpet av 30 minutter.
 • Raskere varsling av husstander. Hovedperson i husstanden (såkalt personkode 1 i DSF) varsles automatisk, dette varsler husstander raskere enn ved dagens løsning for kommunevarsling.
 • Lavere trafikkostnader ved Adressevarsling, Kartvarsling og Kommunevarsling. Antall talemeldinger vil gå ned, det vil gi lavere trafikkostnader.

Dersom det ikke er treff i den nye katalogen, søker Varsling 24 i Opplysningen 1881. Akkurat som før. Bedrifter vil fremdeles søkes opp i Opplysningen 1881 – dette gjelder til DIFI frigjør sitt kontaktregister for bedrifter.

Bruksområde

Kommunen bruker systemet for å varsle om f.eks. vegstenging og vannledningsbrudd, og det er også blitt brukt ved evakuering innbyggerne i et geografisk definert område.

 Viktig:

For å kunne nå alle som bor fast eller midlertidig i Sør-Varanger, oppfordrer vi alle til å gå inn på www.varslemeg.no

 • Sjekk hvilke opplysninger som står på ditt nummer - klikk "Endre din oppføring hos 1881" under "Er jeg oppført?".
 • Du kan legge inn flere nummer på samme person/adresse, og endre disse senere.
 • Er ikke ditt telefonnummer oppført i 1881, legg det inn for å bli varslet. Bruk "Tilleggsoppføring"  og velg "Legg til ditt telefonnummer".
 • Du kan også sjekke om du er blitt varslet under "Har jeg blitt varslet".
   

Ofte stilte spørsmål:

Hvordan virker varslingen?

Meldingen sendes som sms til mobiltelefoner og en automatisert talemelding til fasttelefon. Talemelding leses inn som ”tekst til tale”. Ved talemelding til fasttelefon får du beskjed om å taste 1 for høre melding som er lest inn. På slutten av meldingen blir du bedt om å taste: 1 - for å bekrefte at du har oppfattet meldingen 0 - dersom du ønsker å høre meldingen en gang til. Dersom du ikke taster 1, vil systemet ringe deg opp på nytt (inntil 3 ganger).

Er mitt mobilnummer registrert?

Du kan kontrollere hvilken adresse ditt telefonnummer er registrert på i varslemeg.no. Slik gjør du:

 • Under ”Er jeg oppført?” klikker du ”Endre din oppføring hos 1881”.
 • Velg ”privat” (evt. ”bedrift”).
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk ”send”.
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Da kan du se hvilken adresse ditt mobilnummer er registrert på.
 • Hvis registrert adresse ikke er din bostedsadresse, men for eksempel arbeidssted, må du selv endre adressen for å bli varslet med sms.

Er nummeret til min fasttelefon registrert?

Nummer til fasttelefon er registrert på den adressen telefonen tilhører.

Jeg har hemmelig nummer. Blir jeg varslet?

Varsling 24 varsler ikke hemmelige nummer. Hvis du allikevel ønsker å få varsel fra din kommune, gjør en tilleggsoppføring på varslemeg.no. Kryss av for "hemmelig nummer".

Hvordan får jeg varsel for andre adresser enn min bostedsadresse?

På varslemeg.no kan du legge inn tilleggsadresser som du ønsker varsel for. Dette kan gjelde barn i studentbolig, dine foreldres bolig eller en fritidseiendom. Slik gjør du: Under ”Tilleggsoppføring” klikker du ”Legg til ditt telefonnummer”. Skriv inn ditt mobilnummer og klikk ”send”. Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer. Mitt telefonnummer er ikke registrert hos 1881.

 Kan jeg få varsel?

Det kan være flere årsaker til at ditt telefonnummer ikke er oppført i Opplysningen 1881. Du kan selv registrere ditt telefonnummer. Slik gjør du:

 • Under ”Tilleggsoppføring” klikker du ”Legg til ditt telefonnummer”.
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk ”send”.
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn.
 • Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer Mitt mobilnummer er registrert på arbeidsgiver.

Har jeg lov til å endre adressen som er registrert på dette abonnementet?

Du kan trygt legge inn din bostedsadresse. Registreringen gjelder ikke hvem som er juridisk eier av abonnementet eller fakturaadresse. Jeg har ikke mobiltelefon. Kan jeg bli varslet? Du kan bli varslet på fasttelefon. Varsel kommer som automatisert talemelding ”Tekst til tale”.

Jeg bor i borettslag/blokk/sameie. Blir alle på min adresse varslet?

Alle enheter i et borettslag eller sameie blir varslet.

Hvordan finner jeg ut om mine foreldres adresse er i en kommune som bruker Varsling 24?

Ta kontakt med den respektive kommune for å høre om de bruker Varsling 24.

Hvordan kan jeg se hvilke adresser jeg får varsel for?

varslemeg.no kan du sjekke alle varslingsadresser som er oppført på ditt mobilnummer. Slik gjør du:

 • Under ”Tilleggsoppføring” klikker du ”Legg til ditt telefonnummer”.
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk ”send”.
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her ser du listen over adresser registrert på ditt mobilnummer.
 • Her kan du også slette adresser eller legge til flere