En kvinne i 50-årene bosatt i Sør-Varanger kommune har testet positivt på korona-virus og er syk med covid-19 sykdom.

Det melder smittevernlegen i Sør-Varanger kommune, Drude Bratlien, som fikk prøvesvaret telefonisk torsdag kveld fra vakthavende mikrobiolog ved UNN i Tromsø.

Kvinnen fikk beskjeden over telefon i går torsdag 26.mars fra smittevernlegen. Kommuneoverlegen og Folkehelseinstituttet er forskriftsmessig varslet.

Kvinnen er isolert i sitt hjem med sin familie og har det etter forholdene bra. Hun antas å være smittet i utlandet på ferie og har nok så typiske symptomer, hvilket var årsaken til at testen ble tatt.

Sør-Varanger Kommune har vært godt forberedt på situasjonen og har satt i verk tiltak i tråd med retningslinjene fra Folkehelseinstituttet. Smittevernlegen driver nå smitteoppsporing med støtte fra FHI og lokale og regionale smittevernressurser. De som kan ha vært eksponert blir kontaktet, det antas å være få personer. Kvinnen og hennes familien har fulgt karantenereglene og har oppholdt seg i karantene etter utlandsopphold og har hatt minimal kontakt med andre i sykdomsperioden.

De som har hatt nærkontakt med kvinnen vil få personlig smittevernrådgivning og må være i karantene. Helsetjenesten vil følge dem opp.

  • Selv om kommunen er godt forberedt, forstår vi at det kan føles som et sjokk for den som er syk, nærmeste familie og venner. Innbyggerne i kommunen skal vite at vi gjør alt vi kan for å gi optimal støtte og oppfølging til familien, sier smittevernlege Drude Bratlien.

Helsetjenesten er klar for å gi råd og veiledning.

Sjekk denne siden før du kontakter helsetjenesten

Har du generelle spørsmål om korona-viruset, se www.svk.no og www.fhi.no

 

Opptak fra pressekonferanse: