§1

Alle foreldre/foresatte som har barn ved Kirkenes ungdomsskole er medlem av foreldrerådet. Foreldrerådet skal arbeide for å skape et godt samhold mellom hjemmet og skolen, legge til rette for trivsel og positiv utvikling hos elevene, og skape kontakt mellom skolen og lokalsamfunnet. Dette er også i tråd med Kirkenes ungdomsskole sin visjon som bla sier; ”Gjennom aktivt samarbeid å skape trivsel….”.

§2

Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) velges av foreldrerådet og er rådets utøvende organ. FAU er bindeleddet mellom foreldrene og skolen. Det skal velges representanter til FAU på 8. – 10. trinns årsmøte. Årsmøtet er det første foreldremøte ved skolestart etter sommerferien og skal avvikles innen utgangen av september hvert år.

§3

Det velges foreldrekontakter fra hvert årstrinn en gang i året. Antallet representanter blir valgt ut fra hvor mange elever det er på trinnet. Det velges 2 representanter ved inntil 20 elever på årstrinnet, 4 representanter ved inntil 40 elever på årstrinnet, 6 representanter ved inntil 60 elever på årstrinnet, osv.

§4

Nytt FAU konstituerer seg selv. Leder, nestleder og sekretær for FAU velges på årsmøtet av representerte FAU-medlemmer. Sekretær er møtereferent.

Innkalling til og møtereferat fra møter i FAU skal være tilgjengelige for skolens elever, foreldre/foresatte, ansatte og administrasjon. Innkalling til møter og møtereferat legges på skolens hjemmeside.

På første møte skal det også velges to representanter til skolens samarbeidsutvalg (SU). Den ene av representantene skal være lederen av FAU Kirkenes ungdomsskole.

§5

Både elever, foreldre/foresatte, lærere og administrasjonen kan sende saker til FAU. FAU bestemmer om noen saker skal fremmes for Samarbeidsutvalget.

§6

FAU ved Kirkenes ungdomsskole skal søke et nært samarbeid i saker av felles betydning med Kirkenes barneskole. Dette løses ved at valgt FAU-leder umiddelbart etter årsmøte oppretter kontakt med FAU-leder ved Kirkenes barneskole. Samarbeidet skal bære preg av forutsigbarhet, og det skal innen utløpet av oktober hvert år utarbeides møte/aktivitetsplane for skoleåret som ivaretar samarbeidet mellom de to ulike FAUene på en god måte. FAU ved Kirkenes ungdomsskole står til en hver tid fritt til å fatte egne beslutninger innenfor rammene av samarbeidet med FAU Kirkenes barneskole.

§7

FAU har møter en gang hver 4. – 8. uke, eller når minst tre medlemmer krever det. Innkalling til møtene skal skje minst en uke i forkant.

§8

Første møte etter sommerferien er FAUs årsmøte. Leder legger fram årsrapport.

§9

Foreldrekontaktene har møteplikt på FAUs møter. Frafall skal meldes til FAU v/leder på e-post eller SMS.

§10

Vedtak i FAU fattes ved simpelt flertall. Hvert FAU-medlem har en stemme. I saker der det blir stemmelikhet, har lederen dobbeltstemme.

§11

FAUs oppgaver bestemmes av FAU. FAU kan og bør engasjere seg i saker som direkte berører forholdet hjem og skole, herunder skolevei, og ved forhold på skolen der det faller seg naturlig at foreldrerådet involverer seg. FAU skal sikre reell medvirkning for foreldrene, og ha medansvar for at læringsmiljøet til elevene er trygt og godt.

§12

Forvaltningslovens § 13 om taushetsplikt gjelder for FAUs medlemmer.

§13

Vedtektene gjennomgås på årsmøtet og kan bare endres på dette møte. Forslag til endringer i vedtektene må sendes FAU v/leder på forhånd, og skal ligge ved innkallingen til årsmøte. Årsmøte kan endre vedtektene når minst 2/3 av medlemmene er til stede.

§14

For øyeblikket har FAU Kirkenes Ungdomsskole ingen økonomi. Hvis det kommer inn penger til FAU, som for eksempel en pengegave, skal det velges kasserer på førstkommende møte. Det kan også kalles inn til ekstraordinært møte om nødvendig.

 

For nedlastning PDF document ODT document