Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Varsel om mindre endring av Kommuneplanens arealdel, bestemmelser for NF-sonen (ødemarksområdene)

I medhold av plan- og bygningslovens § 11-17 varsles med dette om en mindre endring av bestemmelsen i Kommuneplanens arealdel (2005-2016) i Sør-Varanger kommune.

 
Endringen omfatter bestemmelsen i Kommuneplanens arealdel punkt 2.5 og 10.1, gjeldende for NF sonen, såkalt inngrepsfrie områder/ødemarksområder. Områdene er formelt Landbruks-, Natur-, og Friluftsområder (samt Reindrift), hvor det ikke tillates tiltak som er/kan være til skade eller hinder for disse interessene. Retningslinjen i Kommuneplanens arealdel åpner likevel for tiltak på eksisterende bebyggelse, jf punkt 2.5.
 
Endringen innebærer en innskjerping av tillatte tiltak men representerer også en formalisering av tillatt bruk. Kommunen ønsker med endringen å fjerne begrepet gamme, som ikke lengre eksisterer i plan- og bygningsloven.
 
Utvalg for Plan og Samferdsel har i møte 22.11.12 vedtatt å igangsette en mindre endring av Kommuneplanens bestemmelser punkt 2.5 og 10.1 om NF sonen til følgende:
”I NF-sonen er oppføring av ny eller vesentlig utvidelse av eksisterende fritidsboliger ikke
tillatt. Nye byggverk på eksisterende punktfeste for fritidsbolig tillates oppført på inntil 20m2
BYA, i én etasje med tillatt mønehøyde inntil 4meter fra eksisterende terreng. På punktfestet
tillates oppført inntil 2 bygg, ikke inkludert utedo under 2m2, maksimalt tillatt totalt bebygd
areal (BYA) på punktfestet er 20m2. Ny fritidsbolig skal oppføres i bindingsverk og kles i
villmarkspanel, eller males/beises i en jordnær farge, tak skal ha matt overflate. Før det gis tillatelse til oppføring av ny fritidsbolig på eksisterende punktfeste skal godkjent rivingsplan for eksisterende fritidsbolig foreligge.”
 
Utvalgets behandling, Utsnitt av kommuneplanens arealdel (kart og bestemmelser) kan leses på kommunens hjemmesider (se under), og servicekontoret i Rådhuset fram til merknadsfristens utløp.
 
Før kommunen behandler saken etter plan- og bygningslovens § 11-17 gis berørte, med dette, anledning til å komme med merknader til endringen.
 
Merknader sendes Sør-Varanger Kommune, boks 406, 9915 Kirkenes eller postmottak@svk.no innen 24.05.13. Vennligst benytt vår referanse 09/1022 ved henvendelser.
kart Kommuneplanens arealdel NFsonen