De fleste av oss kan kose oss og slappe av på julaften og nyttårsaften, men det er heldigvis alltid noen på vakt i samfunnet vårt. 

Jeg vil spesielt ønske alle som jobber i helsevesenet, i politiet, forsvaret, på brannstasjonen, dere som har brøytevakt, de som må passe vann og avløp, og alle andre som også jobber når de fleste av oss andre har fri, en god jul og et godt nytt år! Takk for at dere passer på! 

Sør-Varanger er et varmt lokalsamfunn med mennesker fra alle verdenshjørner. Jeg tenker spesielt på alle flyktninger som kanskje for første gang opplever et norsk samfunn som feirer jul. Hvor alt nesten stenger ned, og alle er hjemme. Jeg håper dere får oppleve det beste i samfunnet vårt; nærheten og alle de forskjellige fellesskap som skapes i familier, i vennegjenger og i frivillige lag og foreninger. 

Vi er mange tilflyttere til Sør-Varanger, fra mange plasser i Norge og det store utland. Vi er av russisk opphav, somalisk, vi er syrere, skjervøyværinger, folk fra Båtsfjord - vi er fra «overalt». Uansett hvor vi er fra, så er vi alle også fra Sør-Varanger - en trygg plass basert på demokrati, ytringsfrihet, likestilling og friheten til å elske den vi vil. Ingen skal dømmes ut fra legning eller hvor de kommer fra, vi er alle bare mennesker.

 2024 blir et spennende år - og jeg skal gjøre mitt beste for at 2024 skal bli bedre enn 2023. Det er det vi alltid må jobbe for: At alt skal bli litt bedre, skritt for skritt. 

Jeg ønsker dere alle god jul, og godt nytt år!

 

Magnus Mæland
ordfører