Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kunngjøring

Oppstart av planarbeid - planendring Kirkenes sentrum

I medhold av Plan- og Bygningslovens § 12-1, 12-8 og 12-14, varsles det herved om at det er igangsatt reguleringsendring av Kirkenes sentrum.

Planområdet omfattes i dag av gjeldende reguleringsplan for Kirkenes sentrum, datert 17.12.2006. Eksisterende reguleringsplan gir strengere bestemmelser for deler av Dr. Wesselsgate mht farge- og materialbruk på fasadene.
Planområdet vist på kartet omfatter et større område enn Dr. Wesselsgate, fordi det ønskes like retningslinjer for flere sammenlignbare eiendommer i sentrum, noe som vil gi et strammere og mer helhetlig estetisk uttrykk, og i tillegg et viktig inntrykk av Kirkenes´ historiske bakgrunn.
Formålet med reguleringsendringen er å styrke sentrum i kommunen, gjøre Kirkenes mer inkluderende, bærekraftig, økonomisk sterk og vakrere by.
Målsettingen er at fasadeplan og fremtidsbilde for Kirkenes sentrum skal være et anvendbart verktøy for å ivareta og videreutvikle et helhetlig sentrumsbilde ved forestående og fremtidige utbedringer, og som sikrer at bygninger og uterom over tid blir mer velholdt og få høyere kvalitet.

Dersom De har merknader til forslaget, kan dette sendes til Sør-Varanger kommune, Plan- og byggesak eller Servicekontoret i første etasje på Rådhuset innen 13. april 2011.
 

Kart finner du i vedlagte dokument:

Reguleringsendring+Kirkenes+sentrum.pdf