Nå søker virksomheten om dispensasjon fra gjeldende tillatelse til å laste om inntil 6 millioner tonn oljeprodukt for skip til skip-operasjonene. Dispensasjonen skal gjelde for 2015.

Søker planlegger å ta i bruk en ny posisjon for omlasting (benevnt SS2 i Sør-Varanger kommunes reguleringsplan) i Korsfjorden. Gjeldende tillatelse fra Miljødirektoratet gir adgang til å benytte denne posisjonen både for direkte omlasting fra skip til skip og med et fast fortøyd mellomlagerskip. Søker planlegger å bruke en løsning der et mellomlagerskip fortøyes med akterenden til land og baugen fortøyes til en fast forankret bøye.

Det vil ta noe tid før denne løsningen er operativ. Med dagens omlastingsrate mener søker at taket for skip til skip-omlastingene på 3 millioner tonn oljeprodukt vil nås i midten av juni. Dette inntreffer derfor før løsningen med et fast fortøyd mellomlagerskip er operativ i posisjon SS2. I mellomperioden planlegger søker å fortsette å laste om skip til skip som ligger på svai i posisjon SS4.

Ved vurdering av om tillatelsen kan endres slik Norterminal Floating Storage AS ber om, og eventuelt på hvilke betingelser, vil Miljødirektoratet legge vekt på miljørisiko, forebyggende tiltak og erfaringer fra gjennomførte omlastingsoperasjoner. Vi vil også vurdere miljøforholdene i det aktuelle influensområdet, herunder hensynet til den nasjonale laksefjorden, spesielt sårbare fuglearter og sårbare naturområder.

Saksdokumentene og skjema for å gi elektronisk høringsuttalelse finner du på miljødirektoratets nettside http://www.miljodirektoratet.no/horing2013-4978-2/.

Bedriftens redegjørelse og søknad er også lagt ut til offentlig innsyn på rådhuset i Sør-Varanger kommune.

 

Det er også mulig å sende inn høringsuttalelse i vanlig brev til Miljødirektoratet, Postboks 5672 Sluppen, 7485 Trondheim.

 

Frist for høringsuttalelser er 31.05.2015.