Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Varsel om oppstart av planarbeid

Detaljregulering for Bakkejord i Neiden

Ihht. pbl.§ 12-8 varsles det på vegne av Interessefellesskapet – Neiden om videreføring av privat reguleringsarbeid for Bakkejord gnr 7 og bnr 38 mfl, beliggende i Neiden vest for E6 i Sør-Varanger kommune.

Området omfattes i dag av eldre gårdsbebyggelse og delvis gjengrodde beite-/landbruksområder, og er i kommuneplan avsatt som LNF-område.

Formålet med reguleringsarbeidet for Bakkejord er å tilrettelegge for etablering av et turist- og servicesenter med aktiviteter knyttet opp mot gårds- og naturopplevelser, samisk kultur, reindrift, mv. I tillegg til eksisterende gårdsbebyggelse søkes det tilrettelagt for oppføring av et servicesenter med bevertning/overnatting, utleiehytter og lavvoer.

Overordnete planer - konsekvensutredning ihht. forskrift om konsekvensutredning

Sør-Varanger kommunen har vurdert planforslaget i forhold til kommuneplanen arealdel, overordnete retningslinjer og forskrift om konsekvensutredning. Kommunen vil ikke kreve KU, ettersom planen etter administrasjonens mening ikke har store konsekvenser for miljø- og samfunnsforhold. Kommunen forutsetter derimot at utvalgte utredningstemaer beskrives utfyllende i planbeskrivelsen.

Eventuelle merknader til planarbeidet rettes til Enerhaugen Arkitektkontor AS, pb.6645 Rodeløkka, 0502 Oslo, ved Rune Slaastad (tlf. 22 80 63 81) innen. 25. mars 2012.

Vedlegg+6_ILLUSTRASJON+BAKKEJORD+A3.pdf

2012004_PL+Bakkejord.pdf

Annonse+Bakkejord+rev+%282%29.pdf

PLANFORSLAG 27012012.jon:Ark