Velvalgte temaer og engasjerte innlegg

Kommunedirektør Nina Bordi Øvergaard ønsket velkommen og innledet dagen med en gjennomgang av overordnet HMS-plan for kommunen før utdelingen av Arbeidsmiljøprisen. Trond Mikkola fulgte opp med et innlegg om vernetjenestens kritiske roller hvor han fremhevet de som hverdagens helter til stede for å sikre arbeidsplassenes integritet og de ansattes velvære.

Etter en kort pause, ble deltakerne introdusert for representanten fra Hemis, som illuminerte bedriftshelsetjenestens mangfoldige tilbud med en fokus på tjenestens betydning i et faglig og støttende perspektiv. Tim Major Coward, den nye HMS-rådgiveren, brukte sin tid på å snakke om endringsledelse.

Etter lunsj, ga Nils Røine deltakerne et dyptgående foredrag om motivasjonsfaktorer og identitetsskaping, en essensiell del av å bygge en sterk organisasjonskultur. Dette ble supplert av Espen Bruer som delte sine erfaringer med å lykkes med endringsprosesser innad i kommunen, noe som inspirerte til ettertanke og refleksjon.

Anerkjennelse av dedikasjon og innsats

Arbeidsmiljøprisen ble tildelt Wesselborgen Sykehjem og Pasvik Skole som anerkjennelse av deres enestående innsatser. 

Wessel borgen sykehjem har i flere år hatt et dårlig rykte på seg som arbeidsplass med slitte lokaler og dårlig arbeidsmiljø. Det siste året har dette virkelig snudd takket være massiv og god jobbing med arbeidsmiljøet. Både Ivan og Line jobber daglig med arbeidsmiljøet gjennom å være tilstede, se ansatte, følge opp det faglige arbeidet i avdelingen, og det å gjøre ansatte i stand til å gjennomføre sine oppgaver og gi de ansvar som gir mestring og vekst. Ivan og Line har jobbet tett sammen som avdelingsledere og fungerer som et godt team på Wessel borgen. De bidrar også veldig godt ut i enheten de er en del av med å spre gode rutiner og deler gjerne kunnskap og erfaringer med andre ledere. Godt humør og stå på vilje har begge to masse av, og de fortjener all honnør for jobben de gjør hver dag i møte med våre ansatte, beboere og pårørende. 

Pasvik Skole har mottatt arbeidsmiljøprisen 2024, takket være en imponerende innsats for et bedre arbeidsmiljø. Over flere år har Pasvik skole opprettholdt et eksepsjonelt lavt sykefravær, både når det gjelder korttids- og langtidsfravær. Når ansatte har måttet håndtere langtidsfravær av ulike årsaker, har skolen aktivt støttet dem i å raskt komme tilbake til arbeidet. De ansatte uttrykker også selv at det er godt å komme tilbake. Pasvik skole har også utmerket seg gjennom sitt aktive fokus på inkluderende arbeidsliv.

Innføringen av en mobilfri sone på personalrommet har vist seg å være en betydningsfull forsterkning av det gode arbeidsmiljøet ved Pasvik skole. Denne tilnærmingen har ikke bare skapt rom for kvalitetspauser, men har også styrket samholdet i personalgruppen.

Alt i alt er det velfortjent at Pasvik skole mottar denne prisen for sitt gode arbeid. 

Eksempler til etterfølgelse

HMS-dagen 2024 serverte ikke bare som en plattform for læring og inspirasjon, men også som påminnelse om viktigheten av kontinuerlig fokus på arbeidsmiljøets kvalitet. Suksesshistoriene fra Wesselborgen Sykehjem og Pasvik Skole belyser kraften i dedikasjon, kommunikasjon og fellesskapsfølelse i å skape positive endringer. Disse avdelingene er lysende eksempler for alle i kommunen om hvordan vedvarende innsats og god ledelse kan transformere enhver arbeidsplass til et miljø preget av trivsel og tilhørighet.

Sør-Varanger Kommune gratulerer vinnerne av årets Arbeidsmiljøpris!