I 2011 og 2012 gjennomførte Sør-Varanger kommune brukerundersøkelse i alle kommunale og private barnehager. Resultatet kan du se på http://www.bedrekommune.no

Hensikten med brukerundersøkelsen for barnehagesektoren er at kommunen skal kunne følge med i egen kvalitetsutvikling, ha et verktøy som kan bidra til brukerdialog og samtidig kunne sammenligne oss med andre kommuner. Formålet er å få et bilde av kvaliteten på tjenesteytingen slik våre brukere opplever det.

Barnehagene lagde handlingsplan og satte i gang tiltak etter forrige brukerundersøkelser for å skape bedre kvalitet i barnehagen.

Det er viktig for oss å vite hvordan foreldre / foresatt opplever barnehagetilbudet, og vi håper derfor på stor oppslutning til årets brukerundersøkelse. Ved å svare på spørsmålene gir foreldre / foresatte oss god oversikt over hva som fungerer og hva vi kan bli bedre på.

Brukerundersøkelsen gjennomføres i alle kommunale og private barnehager i perioden f.o.m. 25.01. t.o.m. 07.02.16 (uke 4 og 5). Svarfrist: Søndag 7. februar – 16.

Vi oppfordrer til at undersøkelsen gjennomføres ved hjelp av elektronisk spørreskjema. Dersom noen ikke har tilgang til pc bes de ta kontakt med barnehagens styrer.

Oppfølging av undersøkelsen

Det skal lages en rapport med resultatene for hver barnehage. Rapporten gjøres under forutsetning at minimum 7 har svart (NB!)

1. Undersøkelsen gjennomgås i personalgruppa våren 2016

2. Undersøkelsen gjennomgås i foreldregruppa våren 2016

3. Hver barnehage lager handlingsplan for oppfølging av brukerundersøkelsen.

    Handlingsplanen skal vedtas i barnehagens samarbeidsutvalg.

3. Vedtatt handlingsplan for oppfølging av brukerundersøkelsen sendes

    barnehagemyndighet

4. Barnehagemyndighet lager rapport til rådmannens ledergruppe og politikere

Deltakelse i undersøkelsen er frivillig. Vi håper selvfølgelig på stor oppslutning, og at foreldre / foresatte på denne måten kan hjelpe oss å skape en bedre barnehage.