Vi har foreløpig ikke noe ønske om å stenge kommunegrensene, men ber alle innstendig om å ikke reise ut av kommunen. - Hold deg hjemme, sier kommuneoverlege Espen Rafaelsen.

Sør-Varanger er i den heldige situasjon at vi har minimalt med smittede. En person er foreløpig påvist smittet i Øst-Finnmark og er nå isolert på Kirkenes Sykehus.

Kommuneledelsen ønsker å ta grep tidlig for å være i stand til å kontrollere epidemien.

- Skal vi klare å holde antallet smittede på et minimum er vi helt avhengig av at alle i kommunen vår bidrar i et felles løft. Du eller din familie må ikke forlate kommunen dersom det ikke er helt nødvendig. Kommer du hit etter opphold utenfor Nord-Norge, må du umiddelbart sette deg selv i 14 dagers karantene, sier kommuneoverlege Espen Rafaelsen.

Kommuneledelsen ønsker å engasjere flest mulig i Sør-Varanger til å bli med på dugnaden for vår felles helse. Derfor har slagordet #SVKsammen blitt lansert.

- Skal vi komme ut av denne krisen med best mulig resultat er det viktig at vi står sammen. Vi må være enig om hva som kreves av oss for å få det til, sier kommuneoverlege Espen Rafaelsen.

Bli med og løft Sør-Varanger ut av koronakrisen: Det viktigste du kan gjøre akkurat nå er å holde deg hjemme.

Del hashtagen på din snap, din insta eller facebook og vis oss hvordan du bidrar til #SVKsammen.