Vi har i forrige uke hatt 5 nye smittede på statistikken og det kan jo virke dramatisk. Men alle disse smittetilfelle nå er under kontroll og at tiltak rundt nærkontaktene er ivaretatt.

Det har pågått smittesporing i helgen, det var litt hektisk, men alle tester som var nødvendig ble gjennomført i helga             .  

 

Vi har hatt en russisk sjømann som testet positiv på Storskog, da valgte hele reisefølget, med bussen å snu og returnere til Russland.

 

Den smittede fra Vadsø som hadde vært litt rundt i Sør-Varanger på ulike kafeer, medførte at vi besluttet å gjennomføre tester av andre gjester som hadde vært på kafe i samme tidsrom og dette ble annonsert ut mandag formiddag. Vi tok da 130 tester mandag formiddag, ingen positive foreløpig.

 

Det har vært gjennomført 3 tester som følge av åpning av grensen på Finland, for testpliktige som kommer fra Finland. Disse er gjennomført av teamet på Storskog.

De ytterligere som er testet, har gjort dette da har behov for å fremvise en negativ koronatest for å kunne dra til Finland å handle.

 

Smittevernlegen vurdere risiko for smitte ut i befolking som liten, så vi holder kommunen fortsatt på grønt nivå.