Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Høring/oppstart

For uttale i perioden: 22. november 2021 - 14. februar 2022
Høring/oppstart

Erstatter gjeldende forskrift fra 2004

Høring: Forslag til forskrift om hundehold i Sør-Varanger

Vi legger ut forslag til forskrift om hundehold i Sør-Varanger kommune ut på høring. Har du innspill? Send de til postmottak@svk.no eller benytt skjema nederst på siden. Forskriften og tilhørende dokumenter finner du nederst i saken.

Illustrasjonsfoto

Sør-Varanger kommune har ikke egen forskrift for hundehold. Etter etterspørsel for opprettelse av friområder for hund og en rekke søknader om fritak fra båndtvangbestemmelser til kommunen samt andre henvendelser, ser kommunen det som gunstig å bruke anledningen til å utarbeide en forskrift for hundeforhold. Bedre tilretteleggelse og retningslinjer for hundehold vil gi positive konsekvenser for hund, hundeeier, og nyttige servicefunksjoner hunder utfører. En lokal forskrift om hundehold vil også sørge for at lover og regler for hund lettere kan følges og ivaretas.

Forskriften vil gi Sør-Varanger kommune muligheten til å opprette og regulere friområder for hund. Gi spesifikke unntak og bestemmelser i henhold til båndtvangsbestemmelser. Sikre bedre velferd for hunder, og medføre økt aktivitetstilbud i samfunnet. Gi bestemmelser for sikring av ro og orden i forbindelse med hundehold. Gi konkrete lover og regler i forhold til forsøpling og renhold, og straff ved brudd på lovverket.

Høringsfristen settes til 14. Februar 2022. Vi ber om at uttalelser sendes på epost til postmottak@svk.no eller postboks 406, 9915 Kirkenes. Vennligst oppgi vår referanse 21/2280.

Forslag til ny forskrift om hundehold, Sør-Varanger kommune.pdf

Saksutredning.pdf

Oppheves - forskrift om dressurområde for hund (2004).pdf

Rundvassli dressurområde, Sør-Varanger kommune.pdf


Høringsperioden er nå avsluttet, det er derfor ikke lengre mulig å gi uttale på denne planen.


Uttale til saken


Uttalen blir synlig nedenfor og registres i kommunens sak- og arkivsystem. Uttalelser som inneholder sjikane og personangrep vil bli slettet.

Ønsker du at din uttale ikke skal vises på denne nettsiden?

Huk av i boksen «Send skjult uttale» og fyll ut skjemaet under

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk