Torsdag 17. april var alle 3 og 4 åringene ( ca 200)  fra  barnehagene i Sør-Varanger invitert til årets barnehagekunstutstilling på Grenselandmuseet,  " Sør-Varanger kommune - 150 år". I tillegg til  kunstopplevelsen fikk de oppleve en morsom og sprelsk barneforestilling.

Elevene på musikk - dans- drama linja ved Kirkenes videregående skole har brukt musikk og dansetimene etter påske til å lage barneforestillingen.

Resultatet er blitt et fyrverkeri av en forestilling med skumle edderkopper, grasiøse havfruer, fektende sjørøvere og vampyrer på sparkesykkel.

Som tilskuere i salen glemte vi fullstendig at aktørene på scenen var ungdommer i 16 - 17 års alderen. De danset, gjøglet, fektet, spilte og sang med et engasjement og en profesjonalitet som sjarmerte oss i senk fra første vampyrbitt.

Følelsene hos det unge publikum vekslet mellom skrekkblandet fryd, begeistring og gjenkjennelse av sanger. Forestillingen avsluttet med at også publikum fikk delta i en forrykende cha - cha - cha dans.

Disse 2 forestillingene for barnehagebarna på Grenselandmuseet denne torsdagsformiddagen var en skikkelig vitamininnsprøyting. Dette samarbeidet MÅ fortsette - vi gleder oss allerede til neste samarbeid og  forestilling med elevene på musikk - dans - drama.

Etter barnehageforestillingene var det en ekstra forestilling for  1. og 2. klasse fra Kirkenes skole.

Se hva Kirkenes Vidreegående skole skriver om saken.