Konsert: Partisan Requim

I forbindelse med Frigjøringsjubileet presenterer Scene Finnmark og Filharmonien i Murmansk det storslagne verket om den skjulte historien om krigen i Nord-Norge! Kun én eksklusiv oppføring i Norge - begrenset antall plasser!

Alt for lenge har historien om partisanene vært unngått som en del av Norges motstandskamp. Man har gitt all historisk oppmerksomhet til den motstandskampen som foregikk i det okkuperte Sør-Norge, mens motstandskampen som foregikk i den delen av landet hvor det faktisk var krig, og ikke bare okkupasjon, har blitt tiet i hjel. Mye av årsaken til dette henger sammen med at partisanene var kommunister - de rapporterte til Moskva og fikk opplæring i Russland istedenfor London og England. Arbeidet de gjorde var viktig og farlig, det foregikk ofte under svært harde forhold, og flere av dem mistet livet under en opprulling av tyskerne i 1943.

Etter krigen ble partisanene ofre for overvåking av den norske staten, og det kom ingen utmerkelser i posten til de overlevende etterpå. Først i 1992 kom det en offentlig unnskyldning fra Kongen, men fullstendig oppreisning og heder for det viktige motstandsarbeidet de gjorde har de ennå ikke fått. Ved markeringen av 75 års-jubileet for frigjøringen av Finnmark i 1944 er det svært naturlig at denne delen av krigshistorien hedres ved å framføre det storslagne verket Partisan Requiem i Kirkenes og Murmansk!

----------------------------------------

Dirigent: Ragnar Rasmussen
Repetitør/korinnstudering: Ursa Lah Rasmussen
Orkester: Scene Finnmark / Filharmonien i Murmansk / UiT Norges arktiske universitet, Det kunstfaglige fakultet / Musikkonservatoriet / Den Norske Opera & Ballett
Kor: Kammerkor Amadeus / Sangkoret Crescendo / Kirkenes kirkekor / Sangkoret Fossekallen

: Kirkenes kirke
Tid: torsdag 24. oktober 19:00