Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Siste nytt om Korona i Sør-Varanger

Til deg som er i karantene

Hei!

Her er råd fra Folkehelseinstituttet til deg som skal være i hjemmekarantene fordi du er nærkontakt til en person med covid-19. Du skal være i karantene i 10 dager etter siste eksponering.

Til deg som har fått påvist Covid-19

 

De aller fleste blir friske av denne sykdommen helt av seg selv og uten å trenge hjelp fra helsevesenet.  Dersom du bare opplever dette som en forkjølelse trenger du ikke foreta deg noe annet enn å vente på å bli frisk. Pass på å få nok drikke og hvile.

 

Dersom du har feber og mer influensalignende plager anbefaler vi at du kontakter din fastlege per telefon og avtaler oppfølging derfra. En lege/fastlege vil kontakte deg en av de første dagene etter påvist smitte.

 

Noen få vil trenge mer intensiv helsehjelp, og kanskje også innleggelse på sykehus. Dersom du blir dårlig med for eksempel feber, nedsatt allmenntilstand og blir tungpustete, er det viktig at du ringer din fastlege eller legevakta for hjelp.

 

Ved akutt sykdom må du ringe 113.

 

Informasjon til deg som er testet for covid-19

  • Svar på testen får du ved å logge deg inn på  https://helsenorge.no/ og inn på KORONAVERKTØY (se bilde nederst).
  • Svarene blir tilgjengelig for deg så fort prøven er ferdig analysert. Dette kan ta inntil 3 døgn
  • Dersom testen viser seg å være positiv vil du i tillegg bli kontaktet på telefon av kommuneoverlege og smitteoppsporingsteamet
helsenorge
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk