Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Siste nytt om Korona i Sør-Varanger

Informasjon om karantenehotell Scandic

Sør-Varanger kommune har karantenehotell på Scandic Kirkenes. Dersom du skal være i innreisekarantene og ikke har egnet sted til dette kan du benytte deg av dette tilbudet.

Det er Politiet i sin grensekontroll som vurderer vilkårene for innreise til Norge og informerer om muligheten til å oppholde seg på karantenehotell. Reisende kan ikke selv bestille opphold der.

2 personer i samme husstand smittet – ingen nærkontakter

To person i samme husstand har testet positiv på korona-viruset og er syk med Covid-19 sykdommen. De har lette symptomer og er isolert. De ble syk etter reise i utlandet.

  • De smittede var i karantene når de kom til Norge og har derfor ingen nærkontakter. Disse tilfellene har ingen sammenheng med øvrige smittetilfeller i Finnmark, sier smittevernlege Drude Bratlien.

Generell trafikklysmodell for Sør-Varanger kommune

Formålet med trafikklysmodellen for Sør-Varanger kommune er at alle medarbeidere i Sør-Varanger kommune har lik forståelse for smittesituasjonen, oppfører seg mest mulig likt og forebygger smitte. Det er også et mål om at man skal greie å opprettholde normal drift i de kommunale tjenestene, men at man må begrense kontakten med mennesker for å forhindre smitte.

Dette er et internt dokument og kjøreregler som gjelder for alle ansatte i Sør-Varanger kommune. Øvrige deler av samfunnet kan også benytte seg av modellen.

Sør-Varanger kommune er på gult nivå!

2 utenlandsk statsborgere smittet – 1 i isolasjon i Sør-Varanger

En utenlandsk statsborger som ankom Norge over Storskog sammen med 5 andre personer har testet positiv på korona-viruset og er syk med Covid-19 sykdommen. Disse er nå i karantene i samarbeid med deres lokale forretningsforbindelse, den smittede er i isolasjon. Den syke har ikke symptomer på korona-viruset.

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk