Kommunevåpen - En grensesprengende kommune
Logo for nasjonalt legevaktnummer 116117

Fra 1. september blir det lettere å huske telefonnummeret til legevakten. Da kan du ringe det sekssifrede telefonnummeret 116 117 for å komme til legevakten samme hvor i Norge du oppholder deg.

Logo tilskyddsportalen - lokale lag og foreninger

Sør-Varanger kommune abonnerer på Tilskuddsportalen slik at både kommunen selv og kommunens lokale lag og foreninger gis tilgang til portalen.

Logo Varsling24

Kommunen har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for at innbyggeren i et definert område kan varsles med SMS til mobiltelefon og talemelding til fasttelefon ved viktige hendelser. NB! De som har telefonabonnement som ikke er knyttet til din hjemmeadresse, må selv registrere seg som mottaker av slike relevante meldinger på www.varslemeg.no I løpet av mars 2014 tar Sør-Varanger kommunes beredskapsorganisasjon sikte på å gjennomføre en konkret øvelse i bruk av løsningen..

Du er her: Forsiden | Vis mot - ta ansvar!

Pandemivaksine

Vis mot - ta ansvar!

Så langt har bare 20 % av den friske voksne befolkningen i Sør-Varanger latt seg vaksinere mot svineinfluensa - det er for dårlig! I gruppene barn, ungdom og risikoutsatte har vi i gjennomsnitt nærmere 70 % vaksinasjonsdekning.Onsdag og torsdag denne uken er siste mulighet for å få satt svineinfluensavaksine i Sør-Varanger. Begge dager vaksineres det kontinuerlig fra 10-20 i fjellhallen.

 

Til nå er vaksinasjonsdekningen i befolkningen sett under ett ca 48 % - nærmere 4600 individer har tatt ansvar og latt seg vaksinere. Selv om epidemien nå er på hell i Sør-Varanger er den fortsatt aktiv både her og i landet forøvrig. Nye indivier blir syke hver dag. Med nært forestående juleferie hvor en rekke av oss enten tar imot julegjester eller selv reiser på julebesøk, vil en kunne forvente at antall smittede vil stige noe som følge av at vi besøker eller får besøk av personer som bor i områder med forsatt høy smitte.
 
Den beste garantien mot en problemfri jule- og nyttårsfeiring hva svineinfluensa angår er å la seg vaksinere. På den måten blir du heller ikke kilde til smitte av andre.
Spesielt har vi et ansvar for å beskytte de gruppene som ikke kan eller har nytte av å la seg vaksinere, kvinner som er gravide i første trimester og barn under 6 mnd. Ingen uvaksinerte tanter, onkler eller besteforeldre ønsker å bære ansvaret for å ha smittet noen av de mest sårbare blant sine nærmeste - det ansvaret viser du best ved å la deg vaksinere før julebesøkene setter inn.
 
Kommuneoverlegen gjentar oppfordringen till arbeidsgivere om å vise ansvar og gi arbeidstakere mulighet for å vaksinere seg i arbeidstiden og ta gjerne også å betal egenandelen på kroner 50 - dette er en svært billig investering i de ansattes helse som med meget stor sannsynlighet også vil vise seg å gi gevinst mht. færre sykeansatte og sykefraværsdager som følge av influensasyke ansatte.
 
Kommuneoverlegen er imponert over det ansvar barn og unge har vist ved å la seg vaksinere. Til dere har jeg kun en oppfordring - krev det samme mot og ansvar av deres foreldre og besteforeldre!
 
Med ønske om god helse og en velsignet julehøytid for alle i Sør-Varanger!
Tips en venn shareon print.png
Sør-Varanger kommune | Powered by CustomPublish AS