Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kunngjøring

Opprettelse av skadefellingslag for felling av rovvilt i Sør-Varanger, Tana og Nesseby kommuner

Det skal opprettes et nytt skadefellingslag for felling av bjørn, jerv og gaupe som gjør skade på bufe og rein i Sør-Varanger, Tana og Nesseby kommuner.
Vi søker i den forbindelse etter interesserte jegere som ønsker å delta i et slikt fellingslag.

Den nye godtgjøringsordningenved skadefellingsforsøk er endret ved forskrift 1. oktober 2011. Med bakgrunn i dette skal det nå opprettes nye skadefellingslag. Rovviltnemnda for Nord-Norge mener det er mest hensiktsmessig med interkommunale eller regionale fellingslag, og de vil prioritere å gi driftstilskudd til slike lag.  

Sør-Varanger kommune har hatt et skadefellingslag i flere år med god kompetanse på bjørn, som har ført til flere vellykkede skadefellinger. De siste årene har også Tana og Nesseby kommune deltatt i skadefellingslaget. Ved opprettelse av et regionalt skadefellingslag  vil det også bli aktuelt med fellinger av jerv og gaupe i tillegg til bjørn. Det nye skadefellingslaget vil bestå av jegere fra Sør-Varanger, Tana og Nesseby kommuner, der Sør-Varanger vil være administrerende enhet. Skadefellingslaget vil primært påta seg oppdrag etter tillatelse fra Fylkesmannen i Finnmark eller Direktoratet for Naturforvaltning (DN).

Vi søker etter ca 30 jegere til det regionale skadefellingslaget. 6-7 jegere fordelt på 4-5 jaktlag er ønskelig å oppnå. Jegerne vil bli midlertidig tilsatt i Sør-Varanger kommune på årskontrakt, og vil komme inn under kommunens forsikringsordning.

ARBEIDSOPPGAVER:

Det vil bli satt opp vaktordninger for de ulike jaktlag. Medlemmer av skadefellingslaget må være tilgjengelig til enhver tid i sin vaktperiode for eventuelle utrykninger. Medlemmene må holde seg faglig oppdatert og delta på relevante kurs, samt møte på organiserte skytetreninger.

KVALIFIKASJONSKRAV:

- Må avlegge årlig skyteprøve for storvilt og være registrert i jegerregisteret.

- Må ha bred erfaring fra storviltjakt og stor interesse for jakt.

- Må kunne forevise helseattest på at han/hun er fysisk i stand til å utføre jakt.

- Må på forespørsel kunne frambringe en vandelsattest som kan bekrefte at vedkommende ikke har dom på seg for ulovlig utførelse av jakt eller ulovlig bruk av våpen.

ØNSKET KOMPETANSE/ERFARING:

- Interesse for å gjennomføre kurs i rovviltjakt. 

- Deltakels på kvote/lisensjakt på gaupe, jerv og bjørn. 

- Kunnskap om førstehjelp. 

- Tidligere deltakelse i skadefellingslag. 

- Gode fysiske forutsetninger og samarbeidsvilje.

- Kunnskap tilknyttet kart, kompass og GPS.

GODTGJØRING:

Godtgjøring av medlemmer i skadefellingslagetutbetales etter fastsatte satser i §9a i Forskrift om endring i forskrift om forvaltning av rovvilt(godtgjøring), datert 14.09.2011, med hjemmel i Forskrift om forvaltning av rovvilt, datert 18.03.2005. Det utbetales inntil 1400 kr pr. jeger pr. dag under skadefellingsforsøk. I tillegg dekkes direkte dokumenterte kostnader på inntil 15000 kr pr fellingsforsøk. 

 

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Even Borthen Nilsen på tlf 78 97 74 16 eller Trygve Sarajärvi på tlf 78 97 74 86 eller på e-post til postmottak@svk.no   

I medhold av offentlighetsloven §25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlig selv om søkeren har bedt om konfidensiell behandling.

Sør-Varanger kommune ønsker å motta alle søknader elektronisk, og oppfordrer søkerne til å benytte vårt elektroniske søknadsskjema på www.svk.no/esoknad

For eventuell veiledning kontakt Servicekontoret på tlf 78 97 76 00.

Attester og kursbevis legges ved søknaden.

SØKNADSFRIST ER 25. MAI 2012.