Ungdomstrinnet ved Tårnet skole hadde tirsdag besøk av Sjølaksefiskerlaget. Dette var modul 2 av et kjempeopplegg vi har fått være med på. I juni i år var vi med i fjæra og sjekket laksegarn, lærte om forskjellige garn, preparering av garn og bearbeiding av fisk, forteller lærer Jan E. Skogan
HERLIG RÅSTOFF: Ungdommene fikk innspill i hvordan det herlige råstoffet villaks kan tilberedes.
Foto: Ørnulf Abrahamsen
På tirsdag kom fire stk. fra laget ( Fridel Vonka, Astrid Daniloff, Ørnulf Abrahamsen og Frank- Emil Trasti – primus motor). Pæ kjøkkenet var elever og lærere med på å omforme laksen til de deiligste retter: Gravlaks, rundsaltet i lake, laksesuppe, laksewok og hvor enkelt det er å lage lakselasagne.
TRASTI VISER VEG: Her er det sjølaksefisker Frank Emil Trasti som reksjærer laks for tilbereding i panna.
Foto: Ørnulf Abrahamsen
Fra Jarfjord meldes det at klassens lærer ble aldeles frelst på havlaks, og selv om ungdommene fra Jarfjord er vel vant med laks satte de stor pris på det avsluttende herremåltidet og maten gikk ned på høykant. Om noen av disse vil fortsette den urgamle tradisjonen med sjølaksefisket vites ikke ennå.