Samfunnshuset torsdag 7. Februar kl 12.00-16.00. Enkel servering. Simultantolking

Program

Sør-Varanger kommune v/Kirkenes kompetansesenter, Høgskolen i Finnmark v/Campus Kirkenes og Universitetet i Tromsø v/Barentsinstituttet legger i år opp til en minikonferanse for et åpent publikum på Samfunnshuset.

 Spennende historiske tilbakeblikk blir gitt fra både norsk og russisk perspektiv, og vi er glade for å ha en av de russiske barentspionerene Anatolij Smirnov, den første russiske generalkonsulen i Kirkenes, som hovedinnleder. Thor Robertsen, tidligere internasjonal rådgiver hos Finnmark fylkeskommune gir et regionalt perspektiv på etableringen av regionen, og sist men ikke minst er vi glade for at kommunens egen Lena Ingilæ Landsem skal snakke om behovet for naboer - en historie om  hvordan Barentsregionen ble til.

De nåværende generalkonsulene i Kirkenes og Murmansk, Mikhail Noskov og Øyvind Nordsletten har blitt utfordret til å si noe om dagens situasjon, mens ungdom fra norske og russiske grenseområder kommer med tanker om framtiden. Rune Rafaelsen, generalsekretær ved Barentssekretariatet, oppsummerer seminaret.

En viktig del av grenseseminaret er også å gi publikum en mulighet til å komme med innspill og diskutere de aktuelle temaene, og det vil det bli god anledning til. Seminaret avsluttes med lynkurs i norsk for våre grenseboergjester fra Petsjenga m.fl.

 

 

Åpent for alle, ingen påmelding. Velkommen!