Ved overrekkelse av prisen sa fylkesbiblioteksjefen:  

”Det er med stor glede jeg har æren av å fortelle at Finnmark fylkesbibliotek har kåret Sør-Varanger bibliotek til Årets bibliotek 2012 i Finnmark.

Sør-Varanger bibliotek har en svært spennende historie og feiret i 2012 sitt 60-års jubileum. I disse årene har biblioteket blitt en viktig aktør i Sør-Varanger og Finnmark, og som representant for Finnmark både nasjonalt og internasjonalt.

På tross av økonomiske innsparinger hadde biblioteket et imponerende program i 2012 både i regi av biblioteket og i samarbeid med lokale og regionale aktører. Det var programposter for alle aldre, fra sommerkonkurranse for barn og ungdom, russisk dukketeater, pepperkakeutstilling, markering av verdens bokdag og de eldres dag, forfatterbesøk i bedrifter og for pensjonister, og diverse bok- og fotoutstillinger. Biblioteket samarbeidet også med fylkesbiblioteket om deler av programmet til Finnmark internasjonale litteraturfestival og festivalen ble en stor suksess blant både publikum og aktører.

Sør-Varanger bibliotek videreutvikler stadig sine tjenester og et eksempel på dette er bibliotekets hjemmeside, blogg og nyhetsbrev. Gjennom disse informeres det om nyere og eldre litteratur, samt arrangement og andre aktiviteter i og rundt biblioteket. Et annet godt eksempel er arbeidet med det norsk -russiske bibliotek-, litteratur- og informasjonstjenesten. Denne tjenesten har stor interesse og pågang fra brukere og samarbeidspartnere, og utlånstallene stiger jevnt. Også kunnskapen som Sør-Varanger bibliotek har bygd seg opp om biblioteksamarbeidet i Barentsregionen er etterspurt både i inn- og utland, og fylkesbiblioteket er stolt over den gode måten Sør-Varanger bibliotek setter Finnmark og biblioteksektoren på kartet.

Sør-Varanger bibliotek viser et sterkt engasjement for lokalsamfunnet gjennom sine utstillinger og arrangementer av ulike slag. Men biblioteket er også en viktig ressurs for bibliotekene i Finnmark og i Barentsregionen. Sør-Varanger bibliotek viser stor kunnskap på sine områder og har et nettverk som vi alle nyter godt av.

Vi håper prisen vil være en inspirasjon for kommunen, de ansatte og for befolkningen i Sør-Varanger til å både ta vare på sitt bibliotek og fortsette det gode arbeidet med å utvikle biblioteket videre. For gjennom biblioteket sikres alle fri tilgang til informasjon, kunnskap og kultur.

Vi gratulerer hjerteligst Sør-Varanger bibliotek med prisen som Årets Bibliotek 2012 og jeg vil med dette ønske biblioteksjef Hildur Eikås fram for å motta diplom og en liten blomsteroppmerksomhet..”

Biblioteksjef Hildur Eikås takket så mye , og sa at det bl.a er en god stab, klare prioriteringer, synliggjøring og  informasjon til brukere, som må vektlegges når vi i dag mottar prisen som  Årets Bibliotek 2012 i Finnmark.

P1000652_250x188.jpg

Fylkesbiblioteksjef  Stine Qvigstad Jenvin (til venstre) deler ut diplom og blomster til biblioteksjef Hildur Eikås i anledning prisen som Årets Bibliotek 2012 i Finnmark