Resultatene ble presentert på et møte på rådhuset i forrige uke som grunnlag for videre arbeid. Rådmann Nina Bordi Øvergaard er glad for å ha fått dokumentert det faktiske nivå for digital basiskompetanse: «Dette gir et godt grunnlag for målrettet opplæring som er neste fase». Hun var fornøyd med at det var så stor deltakelse fra alle nivå i organisasjonen.

At undersøkelsen var anonym bidro trolig til den store deltakelsen. Det var til dels store forskjeller fra etat til etat. Men gjennomgående viser undersøkelsen at 20 – 30 % av kommunens ansatte i dag har for dårlige digitale ferdigheter i forhold til det som forventes i dag. Det er verdt å merke seg at dette også gjelder yngre ansatte. «For mange er det nok overraskende at ikke dette kun er et eldre-problem. Men disse tallene samsvarer med det vi har funnet andre steder» sier Bernt Nilsen som ikke var overrasket over tallene.

Det vil nå bli gitt tilbud om en kombinasjon av e-læring og tradisjonell klasseromsundervisning for at alle ansatte skal komme opp på samme minimumsnivå.