badminton neo

Badminton i Fjellhallen samlet 25 deltakere, derav 10 fra Russland. (Foto N.E.Olsen)

 
fotball neo

Barentshallen var arena for fotballkampene under årets Barentssportsdager, og Hesseng Idrettslag var vertsskap for 25 jenter og 63 gutter. Den russiske delegasjonen ble meldte dessverre avbud fredag kveld. (Foto N.E.Olsen)

 

IshockeyKirkenes Puckers var vertsskap for Hockeyturneringen som samlet 41 utøvere, derav 26 russiske deltakere. Til tross for vind og kaldt vær var innsatsen på banen upåklagelig! (Foto N.E.Olsen)

 

hockeygutter us

(Foto U.Sildnes)

 

neo 3  En tropp med kunstløpere fra Murmansk hadde oppvisning på skøytebanen mellom kampene. Publikum lot seg sjarmere og imponere over innsatsen.(Foto N.E.Olsen)

 

neo 8

Bryting hadde i år fokus på de yngste, og Kirkenes atletklubb gjennomførte en turnering med 38 deltakere, derav 22 russiske gjester.(Foto N.E.Olsen)

 

neo 1

Søndag var tid for Solrenn i skileiken med Kirkenes og Omegn skiklubb som vertsskap. 55 barn deltok, derav 18 russiske grenseboergjester fra Petsjenga kommune, og når hvert barn ble fulgt av minst en voksen, så ble det folksomt og trivelig i skileiken. (Foto N.E.Olsen)

 

grenseboere neo

Hver dag under Barentsdagene 2013 kommer vi til å få besøk av en buss med grenseboere fra Petsjenga kommune. Målet er å få formidlet hvilke nye muligheter grenseboerbeviset kan gi dem i forhold til å være med på sosiale og kulturelle aktiveter i Sør-Varanger. Gruppen på bildet var til stede under åpningen av Barentssportsdagene 2013, og besøkte de forskjellige sportsarenaene som publikum. På søndag var det Solrennet i skileiken som fikk besøk av 40 grenseboernaboer, derav 18 barn som deltok i skirenn og skilek. (Foto U.Sildnes)

 

  4flagg edited  1

Flaggborg under åpningsseremonien.(Foto H. Sørensen)

 

 ordførerred  2

Ordføreren erklærer  Barentssportsdagene 2013 for åpnet.(Foto H.Sørensen)